Kip en Ei (kerkdienst 11 oktober, 15 uur)

Onze uitgestelde Zondag Werelddiaconaat: PSC-project Kip en Ei in Burkina Faso

Werelddiaconaat houdt in: samenwerken met mensen, met name in Afrika, om met vereende krachten aan menswaardigheid te werken op verschillende fronten tegelijk: economisch, sociaal, educatief, ecologisch, … Dit krijgt vorm in het PSC-project met de toepasselijke meerduidige naam “Kip èn Ei”, een rechtvaardige en duurzame kippenkwekerij met allerlei bijkomende projecten en voordelen voor de locale gemeenschap.

Burkina Faso is het armste land van Afrika. Steeds meer onder vuur van extremisten en andere terreur. Maar de gewone mens, ook daar, wil in vrede leven, eten, de kinderen naar school kunnen sturen en een waardige toekomst. Op 28 februari is dit project officieel ingehuldigd in bijzijn van de burgemeester van miljoenenstad Bobo-Dioulasso en een stevige afvaardiging van het PSC-bestuur. Deze gebeurtenis en de fantastische verhalen van die reis, maar ook de laatste updates nemen we mee in de dienst op 11 oktober, die we samen voorbereiden.

Kerkdienst o.l.v. ds. Petra Schipper, in samenwerking met een voorbereidingscomité van het PSC en De Wijngaard