Rust en inkeer (christelijke meditatie)

o.l.v. Bert Dicou en Kelly Keasberry

Alle religies kennen het belang van ‘even stilstaan’. Tijd reserveren om tot rust te komen, je te concentreren en je in stilte open te stellen. De veelheid aan indrukken, gevoelens en gedachten langzaam neer te laten dalen en misschien wel ontdekken dat er vanuit de stilte een nieuw licht op schijnt. Ook in de christelijke traditie heeft de gewoonte van stille inkeer een rijke geschiedenis. 

Vanaf december 2022 (Try Out) en januari 2023 kun je eens in de twee weken komen mediteren onder leiding van ds. Bert Dicou. De vorm is simpel: gezamenlijk, in een groep, stil worden en je daarbij laten leiden door korte meditatieve teksten.

De meditaties duren een half uur en worden ingeleid en afgesloten met muziek of een eenvoudig lied. Voor wie wil, is er na afloop een tas koffie of thee.

Een eerste reeks gaat door in de pastorie (de woning van Bert Dicou), de tweede in de Zijkapel van de kerk aan de Lange Winkelstraat 5, de Brabantse Olijfberg. Bij voldoende belangstelling wordt de reeks na de zomer vervolgd.

Frequentie: eens in de twee weken op maandagavond,  20 uur.

Opgave:              Bij Bert Dicou, bert.dicou@gmail.com

Wie zich opgeeft, wordt toegevoegd aan een maillijst, ook zonder opgave welkom. Naar keuze kan de hele reeks gevolgd worden of af en toe een avond.

Try Out:

Waar:                   De pastorie (woning Bert Dicou), Plantin- en Moretuslei 155, appt. 8C, 2140 Borgerhout

Datum/tijd:        Maandag 19 dec., 20 tot 21 uur

De Try Out is bedoeld om een eerste meditatie te doen, maar ook om met elkaar wat na te praten over de vorm, de aangeboden frequentie en dagen e.d.

Eerste reeks:

Waar:                   De pastorie (woning Bert Dicou), Plantin- en Moretuslei 155, appt. 8C, 2140 Borgerhout

Data/tijd:            Maandagen 9 en 23 jan., 6 en 20 feb, 6 en 20 maart, 20-21 uur

Tweede reeks:

Waar:                   Zijkapel kerk Brabantse Olijfberg, Lange Winkelstraat 5, Antwerpen

Data/tijd:            Maandag 17 apr., 1, 15, 29 mei, 12 en 26 juni, 20 tot 21 uur

Afbeelding van philm1310 via Pixabay