Zomerdienst 14 juli

Gezamenlijke zomerdienst, Sanderusstraat 77, 10 uur. Met als gasten deelnemers van het internationale jongeren-KAP kamp, ‘Let us celebrate Creation‘.

KAP Kamp is een zomerkamp dat uitgaat van de protestantse kerk voor jongeren van 18 tot 25 jaar uit Rwanda, Zuid-Afrika, Duitsland en België. Er zijn dit jaar 38 deelnemers. Een kleine delegatie viert met ons mee. Anderen doen mee in verschillende andere protestantse kerken in Vlaanderen.

Hongerdoek, 18 jaar geleden gemaakt. Het heeft jarenlang in  het PSC gehangen. Honderden mensen zijn er langs gelopen en hebben ook die ‘struggle’ voor samenhorigheid ervaren in het Vluchtelingenwerk en het Open Huis van het PSC. Misschien ook in de kerk.

Nu krijgen we z’n zondagsmoment om het opnieuw te vieren. Zulke momenten van ontmoeting moet je koesteren. We hopen dat we dat gevoel van samenzijn en samen vieren, waar we ook vandaan komen, te kunnen delen op 14 juli samen met deelnemers van het KAP kamp in onze gezamenlijke Zomerdienst.

In de afgelopen maanden is er veel gesproken over zorgen om de aarde én ideeën voor die aarde door mensen die op die aarde wonen. Voor ons als christenen, die zich proberen in te zetten voor vrede, verdraagzaamheid, vrijheid, vriendschap op een verantwoordelijke wijze, is ontmoeten, samen vieren, samen werken een manier om via verzoening ook voor moeilijke situaties leefbare oplossingen te vinden.