Bibliodrama: Moed!

Met Ina Koeman en Bert Dicou. Een reeks van vier middagen waarin we ons speels, spelend maar toch ook serieus verdiepen in krachtige verhalen uit de Bijbel en uit de geschiedenis. De middagen staan in het teken van het jaarthema van het verdiepingsprogramma: Moed. We bestuderen allerlei situaties waarin moed gevraagd wordt en brengen daarbij onze eigen levenservaring in. Hoe moedig zouden wij zelf kunnen zijn, of zijn we helemaal niet zo moedig?

Aan de hand van luisteren, bewegen, bespreken, improviseren komen we telkens dichter bij die verhalen. Het is niet moeilijk, iedereen kan meedoen! Uit de geschiedenis nemen we het verhaal van Dietrich Bonhoeffer, een Duitse theoloog die in de Tweede Wereldoorlog krachtig stelling nam tegen de Nazi-ideologie en zelfs betrokken was bij een aanslag op Hitler. Aan het eind van de oorlog werd hij gearresteerd en later geëxecuteerd. Uit de Bijbel lezen we over de persoonlijke moed van Mordechai en Esther in het antisemitische geweld van hun tijd, over Mozes die zijn volk door de woestijn leidde en toen afscheid moest nemen, over Johannes de Doper voor wie zelfs de koning een angstig soort respect had, en over de apostelen Paulus en Silas, die een boodschap verkondigden die men niet wilde horen en daardoor in de gevangenis raakten.

Vier dinsdagmiddagen in De Wijngaard, Sanderusstraat 77, Antwerpen

Data: 21 jan., 4 feb, 18 feb, 3 maart 2020

Tijd: 13 uur inloop met koffie en thee, 13.30 uur start, tot uiterlijk 16 uur

Opgave: Ina Koeman, inakoeman@hotmail.com, 0486834788