Kerkdienst (Zoom) 19 april: Leonie van Staveren en ds. Bert Dicou

Zoals verwacht gaan de strenge beperkingen nog duren tot 3 mei en zal  het ook daarna nog een hele tijd nemen voordat de gewone kerkdiensten hervat worden. De verzamelde protestantse kerken en werkingen (VPKB) van Antwerpen blijven u voorzien van online vieringen.

Viering 19 april 2020: Beloken Pasen. 

Deze zondag lezen we Johannes 20:19-31. Alsof het voor vandaag geschreven is: de leerlingen van Jezus zitten ‘in hun kot’, in lockdown. Opeens verschijnt Jezus in hun midden. Hij neemt hun angst weg. Hij leeft! Maar dat is nog niet zo makkelijk te geloven … Voorgangers zijn Leonie van Staveren (stagiaire) en ds. Bert Dicou. 

We komen opnieuw samen via Zoom. U kunt het programma downloaden via  https://zoom.us/ of in de appstore van uw tablet of smartphone. De meeting is vervolgens te volgen via deze link: https://us04web.zoom.us/j/271253665
(Of via het programma Zoom op computer of smartphone met “Meeting ID”: 271 253 665). Aanvang: 10 uur. De online ontmoetingsruimte staat open vanaf 9.45 uur. Voor wie niet live aan kan sluiten maar de viering achteraf wil bekijken: hij staat zondag 19 april vanaf ongeveer 11 uur online op ons vaste YouTube kanaal,  waar hij enkele dagen blijft staan.
 
Collecte 19 april: Havenpastoraat
In de online diensten collecteren we ook. De doelen zijn gekozen door de gezamenlijke kerken. Hoe ‘opgesloten’ we ook zijn, we blijven bedenken waar we nog iets kleins kunnen betekenen voor de wereld om ons heen. Deze zondag is de collecte voor het havenpastoraat. Ds. Marc Schipper en anderen zijn volop in touw om voor deze mensen, ver van huis en nog meer afgesloten van hun geliefden dan anders, nieuwe vormen van geestelijke bijstand aan te bieden. 
Graag uw bijdrage op BE79 0015 2534 7733, VPKB Antwerpen-Zuid, o.v.v. Havenpastoraat.

Zoom is een programma om samen live aanwezig te zijn. Het wordt in deze tijd vaak gebruikt voor bijvoorbeeld vergaderingen. Het enige wat u nodig hebt is een PC met microfoon en speakers of een smartphone. Komt u er niet helemaal uit met de aanwijzingen hierboven? Stuur even een app-berichtje aan Leonie van Staveren (+31 642132341 / of mail ldvanstaveren@hotmail.com