Kerkdienst (Zoom) 24 mei, ds. Ina Koeman en ds. Bert Dicou: Bonhoeffers moed

Een themadienst over Dietrich Bonhoeffer, de Duitse theoloog die zijn verzet tegen de nazi’s met de dood moest bekopen.

De dienst wordt via Zoom aangeboden en verzorgd door Antwerpen-Zuid. Voorgangers Ina Koeman en Bert Dicou verzorgden eerder dit jaar een bibliodrama-reeks over het thema ‘moed’, geïnspireerd door het leven van Bonhoeffer. ‘Moed’ was naar aanleiding van het 75-jarig einde van de Tweede Wereldoorlog (en de 75e sterfdag van Bonhoeffer) het jaarthema van de Protestantse kerken Antwerpen. In spelvorm presenteren we u bepalende scènes en teksten van deze grote theoloog. We beginnen om 10u. Komt u iets eerder, 9.45u is de deur geopend. Klikken op deze link is in de meeste gevallen voldoende. Als u om nadere gegevens, zoals een password, wordt gevraagd, dit zijn ze:
Meeting ID: 830 5928 3600 / Password: 938615

Voor wie niet live aan kan sluiten maar de viering achteraf wil bekijken: hij staat zondag 24 mei vanaf ongeveer 12 uur online op ons vaste YouTube kanaal,  waar hij enkele dagen blijft staan. Op dat kanaal treft u ook – nu al – een opdracht voor het kindergedeelte van de dienst. De kinderen kunnen dat voorafgaand aan de dienst maken.

De collecte deze zondag is bestemd voor Over Hoop en Huizen (huisvesting pas erkende vluchtelingen). Graag uw bijdrage op BE79 0015 2534 7733, VPKB Antwerpen-Zuid o.v.v. het collectedoel.

Zoom is een programma om samen live aanwezig te zijn. Het wordt in deze tijd vaak gebruikt voor bijvoorbeeld vergaderingen. Het enige wat u nodig hebt is een PC met microfoon en speakers of een smartphone. U kunt het programma downloaden via  https://zoom.us/ of in de appstore van uw tablet of smartphone