Zondag 14 maart: 15 uur: PSC-project Kip en Ei Namiddagviering per Zoom

Op deze zondag van het Werelddiaconaat staat het wereld-diaconale samenwerkingsproject tussen boeren in Burkina Faso en het PSC centraal. Vertrekpunt is een coöperatie in Burkina Faso opgezet voor kippenteelt voor lokale boeren, die gestart is met een Antwerpse investering en beoogt binnen enkele jaren zelfbedruipend te zijn. Het is ook bedoeld als pilootproject, om te leren hoe deze opzet in allerlei landen goed zou kunnen werken.

Streven is een eerlijk en duurzaam inkomen bieden, als humane bron voor duurzame ontwikkeling. De partners in België en in Burkina Faso werken intensief samen en er zijn al mooie resultaten te melden. Ook is er interessante spin off op aanpalende terreinen, van watervoorziening tot groenteteelt tot gezondheidsinvesteringen.

Deze namiddag krijgt de werkgroep tijdens de viering alle ruimte om ons te vertellen over de principes van de samenwerking en de mooie ontwikkelingen van de laatste tijd.

De Zoom link:

https://vu-live.zoom.us/j/94839252387?pwd=OHh0dEtuSktmRlpCdkZmUEVzLzNPQT09

Passcode: 874598

(voor wie niet via de link inlogt: Meeting ID: 948 3925 2387 )