Nacht van de kerken 13 augustus

De Wijngaard doet mee aan de Nacht van de Kerken (in feite: een avondprogramma, 19-23 uur) waarin 26 kerken in de stad hun deuren openen voor wie er maar binnen wil komen.

Op deze avond gaat bij ons een combinatie mee te maken zijn

  • van de voordracht van een selectie aan literair gezien meest interessante gedeelten uit de Bijbel, door predikant en diverse goed lezende gemeenteleden
  • en muziek in de vorm van een persoonlijke keus aan orgelstukken, gedaan en uitgevoerd door één van de meest gerenommeerde musici van de stad, Willem Ceuleers. Kerkmusicus Ceuleers is in het Antwerpse zowel bij katholieken als protestanten gekend als organist, componist en koordirigent. Tussen de orgelstukken door vertelt hij met liefde over het orgel, de protestantse en katholieke muziekcultuur, en over de selectie die hij deze avond verspreid over het programma ten gehore brengt. “