Adventsactie voor kinderen in Pakistan

Ons gemeentelid Nirmal heeft regelmatig contact met haar zus Saima. Saima ondersteunt een vrouwenkring van (veelal alleenstaande) moeders die moeten instaan voor het gezinsinkomen. Het gaat om 6 moeders die voor 13 kinderen zorgdragen in de leeftijd van 5-14 jaar. Saima bezoekt de gezinnen regelmatig om hen te steunen en advies te geven. De meeste moeders werken bij anderen als huishoudhulp. Het inkomen is onregelmatig maar is meestal net genoeg voor het eten. Natuurlijk heeft de coronacrisis en de energiecrisis ook zijn gevolgen in Pakistan voor de stijgende voedselprijzen. De zware overstromingen in Pakistan hebben ook geen goed gedaan aan de prijs van het voedsel. Wat niet lukt met hun inkomen is de kinderen naar school te laten gaan.

Elk kind is verplicht een uniform te dragen en vanaf de 5 de klas moet er ook schoolgeld betaald worden. Saima en haar man, die haar van harte steunt, willen voorkomen dat deze kinderen al op jonge leeftijd tewerk worden gesteld (kinderarbeid komt nog veel voor in Pakistan) en proberen samen met de moeders op verschillende manieren steeds het schoolgeld te vinden. Maar
dat lukt niet altijd. We willen met onze kleine actie de moeders voor hun kinderen een steuntje in de rug geven om zo laten weten dat we ook aan hen denken en met hen willen delen. In de 4adventsweken collecteren we voor dit project en hopen ook kleine voorwerpen te kunnen aanbieden om te kopen, waarbij de opbrengst naar het schoolgeld gaatt voor deze kinderen.


Nirmal, Nargeez, Sobia, Michelle en de kerkenraad hopen heel erg dat we een mooi bedrag
kunnen overmaken voor deze kinderen.
U kunt uw bijdrage ook storten op de rekening van de
Diaconie Antwerpen Zuid m.v.v. Kinderen in Pakistan
BE95 7310 1374 3558