Bezoek aan Rixensart

Zondag 30 april kon eindelijk ons al te lang uitgestelde bezoek aan de gemeente Rixensart doorgaan. We werden onthaald op een fijne tweetalige en interactieve dienst onder leiding van de twee pastores, ds. Yolande Bolsenbroek en ds. Bert Dicou.

Daarna een ontvangst met een glaasje in de heerlijke tuin en een voortreffelijke, zonder meer Bourgondische lunch.

In de namiddag doken we via een prachtig park in Ter Hulpe de kasteelboerderij in. Folon, de kunstenaar,  had de ruimtes omgetoverd tot een tentoonstellingsruimte voor zijn werk.

Alles was door hem vastgelegd hoe het moest worden ingericht, waarbij we in zijn ‘boek’ stappen met allerlei hoofdstukken over de thema’s die hij op de een of andere manier kunstzinnig had vertaald op papier en in beeld. Daarbij was hij geïnspireerd door de Japanse kunst maar ook door de Verklaring van de Mensenrechten. Hij bleek niet zo onbekend te zijn als ik dacht. Ik herkende verschillende aquarellen en affiches die op pictografische wijze die Rechten tot hun recht lieten komen.