Expositie De twee talen van de Reformatie

Werk van Constantine Ferreo, 4 juni t/m 1 juli op vrijdag en zaterdag. Feestelijke opening/vernissage: zondag 4 juni om 11.30 uur.

In Antwerpen werden in 1523 (precies 500 jaar geleden) twee volgelingen van Luther gearresteerd en veroordeeld als ketters, waarna ze op de brandstapel gezet werden op de Grote Markt in Brussel. In dezelfde tijd maakte Hans Holbein (die ook de Bijbel van Luther illustreerde) zijn reeks ‘Imagines mortis’, een felle politieke aanklacht. Op vrijdagen en zaterdagen, van 14 tot 17 uur, toont kunstenaar Constantine Ferreo zijn hedendaagse herinterpretatie van Holbeins dodendans-reeks, aangevuld met een reeks ‘levensdans’, gebaseerd op het eveneens in die tijd zeer prominente alchemistisch streven naar wijsheid, begrip en verlossing. De linker- en rechterwand van de kerkzaal tonen de twee ‘dansen’ in een veelheid aan werken!