In Opstand! Geuzen in de Lage Landen. Muzikale lezing Pieter Serrien. Zat. 17 juni, 14.30u

500 jaar geleden werden twee broeders uit Antwerpen op de markt van Brussel terechtgesteld om hun geloof: de eerste protestantse martelaren. Een halve eeuw later waren er zoveel geestverwanten dat er een opstand uitbrak in de Lage Landen. “Ze noemden zich geuzen en streden tegen de katholieke onderdrukking, het bewind van de Spaanse vorst Filips II en zijn behouds-gezinde regering in Brussel.”

De 17e juni (14.30u) ontvangen we historicus Pieter Serrien voor een muzikale lezing over zijn boek ‘In opstand. Geuzen in de Lage Landen’.

“De geuzen kennen we allemaal uit de geschiedenislessen. Maar wie waren deze mannen en vrouwen? In zijn recentste boek In opstand! vertelt historicus Pieter Serrien het verhaal van deze zestiende-eeuwse opstandelingen aan de hand van toenmalige getuigenissen, prenten en andere bronnen. In een verrassende vertelling met originele muziek, bijzondere lokale anekdotes en rake analyses komt deze vergeten geschiedenis wel erg dichtbij. Serrien neemt de toeschouwer mee naar een tijd van beeldenstormen, Spaanse furie en klimaatverandering, die ook hier in deze streek heel wat teweegbracht.”

Na afloop een hapje en een drankje.

Waar:        De Wijngaard, Sanderusstraat 77, 2018 Antwerpen

Datum/tijd:        Zaterdag 17 juni, 14.30 tot 16.30 uur

Opgave (aanbevolen):                   bert.dicou@gmail.com

Kosten:               € 10